Østsjællands Biavlerforening

Du er her: Hjem > Årets gang i bistadet - bi-lex > Februar

Februar

Den første yngel
Bifamilien sidder i vinterklynge, så længe det er koldt. Dog vil nogle bifamilier så småt begynde yngelsætningen i slutningen af februar, især hvis det har været en lun vinter. Er dette tilfældet, er det en god idé fra da af at give ekstra isolering. Se evt. under marts måned. Hold også øje med, at der ikke er faldet så mange døde bier ned, at de stopper flyvesprækken. Rens om nødvendigt ud med en pind eller et stykke ståltråd. 

Tips

Bifamilien mangler mad
Hvis bifamilien er kørt tør for foder, bliver man nødt til at fodre. Det kan godt lade sig gøre med lidt forsigtighed, men foderet skal på dette tidspunkt placeres under dækbrædder og dækplade. Skær Apifonda ud i 1cm tykke skiver og læg dem direkte oven på dækbrædderne lige over biklyngen. Fugt forinden skiverne i varmt vand. Læg gerne ekstra isolering på, så bierne kan nå op til foderet uden at fryse og dermed blive passive. 

Tricks

Mål fodermængden
Hvis der er tvivl om hvorvidt, bifamilien mangler mad, kan man åbne og forsigtigt løfte på de tavler, der ser ud tril at indeholde foder. Vurder vægten af de enkelte tavler og læg vægten af de enkelte tavler sammen. Der skal være 10 kg i februar, gerne mere. Ellers giv' foder - se ovenfor

Flyt på fodertavlerne
Hvis foderet sidder for langt fra biklyngen, er det en god idé at flytte foderet hen til bierne. Se Trick pkt. 3 i marts måned. 

« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple | Login