25 g margarine, 3 dl vand, 40 g gær, 1 tsk salt, 2 spsk sesamfrø, 2 spsk honning, 175 g grahamsmel, 250 g hvedemel. Pynt: sesamfrø.
Margarinen smeltes og vandet hældes ved. Gæren udrøres heri og resten tilsættes. Æltes godt igennem og hæver ca. ½ time. Dejen slås ned og deles i 12 stykker, formes til boller og stilles på smurt plade og trykkes flade. Efterhæver et lunt sted i 20 min. Pensles med vand og drysses med sesamfrø. Bages ved 200 i ca 20 min.
Kilde: ØBF Arrangement "vinterens honningkok" 28/11 2007
250 g pastaskruer, 250 g broccoli, gulerødder, 1 peberfrugt. Pastaen og grønsagerne koges hver for sig og afkøles.
Blandes med ca. 150 g skinke, 1 fint hakket løg og 60-70 g fetaost.
Dressing: 1½ dl creme fraiche eller fromage fraiche, 1 spsk sennep, ½ spsk dansk honning, lidt frisk hakket timian eller anden krydderurt efter smag og 1/4 tsk salt.
Pyntes med tomatbåde.
Kilde: Brochure "Honning i madlavning" af DBF