Østsjællands Biavlerforening

Du er her: Hjem > Opskrifter > Opskrifter > Honning til middag

Honning til middag

 


Fra det svenske biblad "Bitidningen" har vi lånt et par opskrifter:

Minibarguetter

3 dl vand – 30 g gær – 0,25 dl olie – 1 spsk. honning – 2 tsk. salt – 4 dl durummel – 1,5 dl specialhvedemel efter eget valg.

Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt olie, hon-ning og salt. Hæld du-rummel i og til sidst hve-demel, men gem lidt til udrulning. Rør kraftig eller brug en hushold-ningsmaskine i ca. 10 min. Lad dejen hæve i 1½ time. Rul dejen ud i barguetter og lad dem hæve på en bageplade i ½ time. Bag dem i ca. 20 min. ved 200o.

Kilde; Bi-nyt nr. 3 oktober-november 2010

Grillet laks (eller tun) med lynstegte broccolibuketter, chili, forårsløg og koriander

Hovedret til 4 personer
 • 500 g lakse- eller tunfilet
 • 1 stor buket broccoli
 • 1 stykke rød chili
 • 2 forårsløg
 • lidt spidskål eller bok choi
 • 1-2 lime
 • 1 ikke for moden mango
 • frisk koriander
 • et stykke frisk kokosnød 
 • salt, peber, sukker, honning
 • mild olie

Skær fisken i 4 små rektangulære stykker pr. person. Krydr med salt og peber. Tænd under grillpanden.
Skær små (maks. 2x2 cm) broccolibuketter. Snit, skyl og afdryp forårsløg og kål. Skær kokos i tynde skiver. Fjern kerner i chilien og skær den i tynde strimler. Skræl mangoen og skær den i mundrette stykker. Pluk koriander.

Gnid fisken med LIDT olie og grill den hurtigt på hver side. Steg broccolibuketterne imens i lidt olie, efter 1-2 min. tilsættes forårsløg, kål og chili. Vend rundt. Efter yderligere 1-2 min. tilsættes kokos og mango. Smag til med limesaft, salt, peber, lidt sukker og honning. Vend koriander i, i sidste øjeblik og anret. Sæt evt. en pind i fisken efter grillning som pynt.

Kilde; http://www.fri.dk/gastronomi/tre-hurtige-med-lime-og-koriander


Karrysuppe

med grønne linser, løg, tomatpure og grønsagsfond/terning, serveret med græsk youhurt og en stor spiseskefuld honning. Svits 4 løg og 1 spiseskefuld karry i en gryde i lidt olie, skyl 250 g grønne linser og kom dem i gryden sammen med en lille dåse tomatpure og halvanden liter vand og boullionterninger. Lad suppen koge ca. en halv time under låg. Smag til med salt, peder og server med en skefuld youhurt og honning.

Kilde; Bi-Nyt, 21. årgang nr. 1. - marts 2010


Kyllingelever

med løg, bacon og honning, krydret med peber og karry. Svits en kop baconterne, et halvt løg og en halv pakke frossen, groft hakket kyllingelever på panden, smag til med peber og et drys karry og hæld til slut en stor spiseskefuld over og lad den karamellisere let.

Kilde; Bi-Nyt, 21. årgang nr. 1. - marts 2010


Honningmarineret andebryst med grøntsager

2 stk. andebryster.  Marinade: 1 citron, 2 spsk. honning, salt & peber.

Pres saften af citronen, rør den med honning samt salt og peber. Hæld marinaden over andebrysterne, så de er helt dækket. Trækker køligt i ca. 4 timer, vendes undervejs. Tag brysterne op og dup dem tørre med køkkenrulle. Brun dem på en tør pande, pas på varmen, honningen giver hurtigt en mørk overflade. Læg dem i et ildfast fad, hæld marinaden ved sammen med vand, læg alufolie over og sæt det i ovnen ved 200 i ca. 25 min, hæld væden fra og lad dem stå i yderligere 5 min. Væden jævnes til en sovs, der smages til. Lad kødet hvile i ca. 10 min og skæres herefter ud i tynde skiver. Server honning glaseret grøntsager til.

Kilde: ØBF Arrangement "vinterens honningkok" 28/11 2007


Honning glaseret grøntsager

300 g selleri, 3 gulerødder, 2 porre, 10 g margarine, ½ dl honning, 1½ tsk balcamico eddike, ½ tsk salt

Selleri og gulerødder skæres i 5 cm lange stave á 1 cm tykkelse. Porrerne skæres i strimler. Grøntsagerne svitses i fedtstoffet. Honning, eddike og salt tilsættes. Grøntsagerne kommes i et ovnfast fad og stilles i ovnen i ca. 20 min. ved 200.

Kilde: ØBF Arrangement "vinterens honningkok" 28/11 2007


Brunede kartofler

1 kg små pillede kartofler, 40 g sukker, ½ dl honning, 25 g margarine

Lad sukkeret og honning smelte i en pande eller gryde ved jævn varme, til det er gyldent. Undlad at røre i det. Kom margarine i og rør til det smelter. Skyl kartoflerne under koldt vand. Kom de våde kartofler på og vend dem hele tiden til de har fået den rigtige farve.

Kilde: ØBF Arrangement "vinterens honningkok" 28/11 2007


 Honningmarinerede koteletter

4 stk. svinekoteletter, margarine, salt & peber.  Marinade: 2 spsk honning, ½ dl sherry, ½ tsk kanel, 1 tsk revet citronskal, 1 fed presset hvidløg, peber.  Sauce: 1 dl vand, 1½ dl creme fraiche, salt & peber.

Pisk marinaden sammen. Læg koteletterne ved siden af hinanden i et fad og dryp marinaden over. Lad kødet trække i 2 timer, dup dem tørre. Drys dem med salt og brun dem på panden, læg dem i et ildfast fad. Kog panden af med vand og tilsæt resten af marinaden, rør creme fraishe i og smag til med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 200 i ca. 15 min. Server ris til.

Kilde: ØBF Arrangement "vinterens honningkok" 28/11 2007


Kartofler med skræl

600 g kartofler, 2 spsk vand, 1 spsk olie, ½ tsk salt, krydderurter.

Vend små kartofler med vand, olie, salt og krydderurter. Bag dem i et ovnfast fad i ca. 30 min. ved 225.

Kilde: ØBF Arrangement "vinterens honningkok" 28/11 2007


Svinekød med honning og grøntsager

500 g svinekød, 2 spsk olie, 2 fed hvidløg, 5 gulerødder, 1 bdt. forårsløg, 1/4 dl soja, 1/4 dl honning, 1 dl bouillon.

Skær kødet i meget tynde strimler. Svits kødet i lidt olie ved kraftig varme. Kom knust hvidlog samt gulerod i tynde skrå skiver i og lynsteg i 3 min. Tilsæt snittede forårsløg, soja, honning og bouillon og kog 2-3 min. Smag til. Server ris og brød til.

Kilde:  ØBF Arrangement "vinterens honningkok" 28/11 2007


Kylling med citron og honning

500 g kyllingebryst, 100 g honning, 3/4 dl citronsaft, 2 tsk revet skal af usprøjtet citron, 1 tsk rosmarin, 1 knivspids cayennepeber, 1½ dl bouillon, mel, salt & peber.

Gnid kødet med salt og peber og læg dem i en bradepande, kom bouillon ved og sæt det i ovnen ved 200 g i ca 30 min. Imens røres honningen blød med en gaffel og citronsaften tilsættes lidt af gangen til den er jævn. Tilsæt citronskal, salt, peber og rosmarin. Efter 30 min hældes væsken fra kødet og kødet pensles med honning-citronblandingen og steges færdig ved 225 grader i ca. 10 min. Bring resten af honning-citronblandingen i kog, smag den til og jævn den med mel. Skær kyllingen i skiver og hæld lidt sauce over. Server bønnesalat og kartofler til.

Kilde:  ØBF Arrangement "vinterens honningkok" 28/11 2007


Bønnesalat

500 g let kogte bønner, 3 hårdkogte æg. Dressing: 5 spsk vineddike, 3 spsk olie, 1 fed hvidløg, sennep, salt & peber.

Kom bønnerne i kogende vand, bring dem atter i kog og kog dem i 2 min. Afkøl og anret dem på et fad. Hak æggene meget fint og drys dem over bønnerne. Rør dressingen sammen og hæld den over.

Kilde:  ØBF Arrangement "vinterens honningkok" 28/11 2007« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple | Login