Østsjællands Biavlerforening

Du er her: Hjem > Undervisning børn > Bigård - Stevns Naturcenter

Bigård - Stevns Naturcenter

 

 


 

Ole Sjøberg Christensen fra Østsjællands Biavlerforening har det overordnet tilsyn og pasning af bierne ved Stevns Naturcenter


 

 

 

Bigården ved Stevns Naturcenter

En af vores store opgaver i år er "skole"bigården ved Stevns Naturcenter. Der er otte folkeskoleklasser, der har tilmeldt sig til "en dag i bigården". Klasserne har på forhånd fået noget materiale, som de kan bearbejde hjemme på skolerne. På selve dagen skal de se bier, holde tavler, slynge honning, smage honning, spise pandekager eller lignende og rulle lys. Forhåbentlig får eleverne en god dag i bigården. Stevns Naturcenter har "åbent hus" en dag sidst i juni, der vil vi selvfølgelig også være til stede.

Otto Lærke

Kilde; "Bi-Nyt" 21. Årgang nr. 1 - marts 2010

 


 

 

Af Kai Erik Milo

 

I sidste nummer af bladet skrev vi lidt om projekt "Bigård ved Stevns Natur Center". På daværende tidspunkt havde LAG - Stevns bevilliget os 16.000 kr. til projektet, og nu har vi også fået tilsagn fra Friluftsrådet, som også har bevilget os 16.000 kr.

Finansieringen er herefter faldet på plads, og vi er allerede nået langt med det praktiske arbejde. Som man kan se på billederne (i Bi-Nyt nr. 2-juni 2009) er der opstillet et læhegn. Der er afsat et areal på 18 m2 til bistaderne. Efter udgravning er der fyldt op med stabilt og grus, og der er sluttet af med flisebelægning. Bistaderne blev opstillet lørdag den 13. juni. Stadernes beboere er bestilt og vil flytte ind umiddelbart efter. Inde i selve naturcentret har vi i et lokale plads til plancher på væggen samt opstillet nogle af de værktøjer, som normalt anvendes af en biavler. Plancherne er sendt til indramning, og der er bestilt forskellige værktøjer, såsom røgpuster, stadekniv, refraktometer mm. Der vil endvidere være bidragter til rådighed for de besøgende. Vi er således allerede nået langt, men vi skal også være færdige til den 27-28 juni, når arrangementet "Liv langs kyst og klint" løber af stabelen. Det er målet, at biprojektet skal være færdigt til den tid, så det kan præsenteres for de besøgende.

Stevns Natur Center er beliggende på en skøn plet, som virkelig er et besøg værd. Så hermed en opfordring til alle medlemmer: Tag en smuttur forbi, tag kaffen med, og se begyndelsen til vores nye bigård.

Naturcentret ejes og drives af Stevns Kommune. Centret er bemandet med naturvejleder Peer Nørgaard og 3 medarbejdere, som vi har et fortræffeligt samarbejde med.

Tilbage står så, at få regnskab med mere til at gå op i en højere enhed. Der er udarbejdet nogle budgetter i forbindelse med indgivelse af ansøgningerne, og der skal udfyldes nogle skemaer til afrapportering. Disse skemaer har vi endnu ikke modtaget, så vi kender ikke den krævede specifikationsgrad. Budgetterne skal holdes, måske med mindre afvigelser på enkeltposter. Man kan sige, at totalt skal pengene slå til, men må gerne gå til. Men mere herom senere.

Kilde: Bi-Nyt, nr. 2-juni 2009

 

 

Undermenu

« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple | Login